Bejelentés


"ÚTMUTATÓ" SZÜLŐKNEK


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Nagyné Schubert Rékának hívnak, védőnőként dolgozom egy fejér megyei kis faluban. Jelenleg kislányommal vagyok itthon aki 2007.11.22-én született. Azért hoztam létre ezt az oldalt, hogy szülőknek és leendő szülőknek segítséget tudjak nyújtani. Elsősorban a körzetemben lévő családoknak készül ez az oldal,de bárki elolvashatja akit csak érdekel. Európa szerte Magyarország az egyetlen hely ahol egy jól szervezett rendszer (a védőnői szolgálat)áll ingyenesen a családok rendelkezésére. A legtöbb családot érintő témával kapcsolatban sok hasznos segítséget lehet kapni a védőnőtől.

A védőnői hivatás:

A védőnő feladata a családgondozás. Azért fontos ezt tisztázni,mert sokak emlékében a saját gyerekkorából az a kép él a védőnőben,hogy "jött és megnézte a hajunkat az iskolában" és ennyi. Ez valóban még most is így van ,de ezenkívűl sokkal több rétűbb a munkája egy védőnőnek.

Először is mikor kiderül egy nőnél a várandósság ténye a védőnőnél kell jelentkeznie és ő állítja ki a terhesgondozási kiskönyvet. Majd havonta találkoznak a tanácsadóban ahol nyomon követi a várandósság lefolyását és szükség esetén beavatkozik (pl:kórházba írányít probléma esetén). Ellenőrzi a vérnyomást, súlyt, magzati szívhangot és a vízeletet. A terhesség folyamán 4x ellátogat a várandós anya otthonába is (szükség esetén akár többször is). Ilyenkor alkalom nyílik az egyéni problémák , kérdések megbeszélésére is, ami azért fontos ,mert sokszor a rohanó világunk miatt erre adott esetben a nőgyógyásznak nincs ideje. Sokszor találkozok olyannal,hogy a kismamák nem tudják feltenni kérdéseiket a nőgyógyászuknak,mert a találkozások csak a szükséges vizsgálatokra korlátozódnak és már jön is a következő páciens. Előfordulhat az is , hogy a nőgyógyásszal lehet nyugodt körülmények között beszélni,de ebben az esetben is adóthat, hogy a két nőgyógyászati ellenőrzés között jut eszébe egy - egy kérdés az anyukának,de nem akarja zavarni az orvost, ebben az esetben is segít a védőnő.

   A terhesség lezajlása után új élethelyzettel találja szembe magát a szülőpár. Ha a gyermek első a családban az ismeretlen feladatok nagy fejtörést okozhatnak. Szerencsére a védőnő ekkor is házhoz jön és segít. Az újszülötteket és gyermekágyas anyákat 6hétig hetente látogatja (szükség esetén akár gyakrabban is). Rengeteg kérdésre ad választ, a teljesség igénye nélkül: szoptatás, fürdetés, öltöztetés, bőrápolás, köldök ápolás, további fogamzásgátlás, lelki támogatás stb..

A csecsemőket 6hetestől 1 éves korukig havonta látogatja. Ebben az életszakaszban a fejlődésről, fejlesztésről, táplálásról valamint az esedékes oltásokról ad felvilágosítást. Az első évben is számos egyéb  hasznos információval szolgál és a család mellett áll, próbál segíteni ha mondjuk a szülők már kimerültek az esetleges több hónapja tartó kialvatlanságtól.

1éves kor után már ritkulnak a látogatások, a szülők beletanultak a szerepbe, a gyerek kezdi átaludni az éjszakákat és egyre kevesebb probléma merül fel. Ilyenkor már csak 3havonta látogat a családok otthonába védőnő. A tanácsadások is ilyen gyakorisággal esedékesek.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!